Alkuvuoden parhaat - Tiina Svensk - Media | Jooga
683
post-template-default,single,single-post,postid-683,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Alkuvuoden parhaat

Alkuvuoden parhaat

Tammikuu ja vuoden alku on ollut lempeää, mutta vauhdikasta aikaa. Nyt kun vuoden 2018 ensimmäistä kuukautta katsoo taaksepäin, tulee hämmästeltyä sitä, miten paljon todella sitä tulikaan tehtyä erilaisia juttuja – etenkin sellaisia henkisiä itsensä ylityksiä on tullut otettua tilanteessa jos toisessakin. Viime vuosilta on kuitenkin opittu, että sykleissä on hyvä mennä, ja niitä tulee kunnioittaa: muistin ottaa myös aikaa kaiken keskellä ja nauttia rakkaiden ystävien kanssa. Mutta mitkä olivat niitä tammikuun huippuhetkiä? Aloitetaan heti vuoden ensimmäisestä päivästä:

Minuutissa projekti tuli ulos 1.1.

Minun ja poikaystäväni Villen itsenäinen projekti, Minuutissa, tuli ulos heti tammikuun ensimmäisenä päivänä. Nyt Facebookissa ja YouTubessa kerrotaan viikottain ihmisten tarinoita – waaait for it – minuutissa! Idea tähän projektiin heräsi viime syksynä, ja syys-marraskuussa teimme vapaa-ajallamme töitä sen eteen, jotta saisimme ideasta konkretiaa ja todellisuutta. Nyt projekti on rullannut pian jo kuukauden ajan, ja olemme päässeet jakamaan monenlaisia ihmiskohtaloita ja -tarinoita.

Vaikka projekti kasvaa ja kehittyy koko ajan, oli julkaisuviikko meille iso merkkipaalu. Kuukauden aikana on ehditty kuvata jo pari uutta jaksoa, kuulla hienoja tarinoita eri puolea Suomea ja hakea rahoitusta projektille.

Ilmoittauduin joogaopettajakoulutukseen

Toteutin pitkäaikaisen unelmani ja ilmoitin itseni Kaisa Kärkkäisen joogaopettajakoulutukseen. Innostus ja jännitys ovat tällä hetkellä päälimmäiset tunteeni, ja siitä tiedänkin, että olen jonkin suuren ja oikean äärellä: parhaimmat jutut ovat niitä, jotka sekä innostavat mutta hieman pelottavat. Odotankin jo innolla, mitä kaikkea uutta pääsen oppimaan joogan parissa, ja mihin suuntaan oma tieni ohjaajana kehittyy – onhan tämä aivan täysin uusi alku. Lopetin liikunnan ohjaamisen viime vuoden joulukuussa, ja syynä oli juurikin se, että haluan syventää osaamistani.

No nyt syvenee. Eikä ainoastaan oma osaaminen, vaan oma joogapolkuni. Kirjoitan kokemuksistani varmasti matkan varrella enemmänkin, mutta nyt en osaa sanoa vielä oikein mitään!

Vietin aikaa pohjoisessa

Tuntuu hullulta, että kaiken välissä on ehtinyt käymään myös pohjoisessa – peräti kahdesti. Tein reissun pitkästä aikaa kotikulmilleni, mikä teki todella hyvää. Lupasinkin itselleni, että tulen viettämään tämän vuoden aikana enemmän hetkiä kotona, perheen kanssa. Pohjois-Savon reissun lisäksi kävin Oulussa, missä sain kohdata uusia ihmisiä, upeita yrittäjänaisia. Lisäksi joogasin Joogastudio Oulun tunneilla, joita voin suositella vain ja ainoastaan täysin sydämin. Jos siis kaipaat kaunista joogasalia ja laadukasta opetusta Oulun seudulla, on Joogastudio Oulu sinun paikkasi!

Innostuin NLP:stä

Olen ollut viime syyskuusta lähtien True Heartsin NLP Practicioner -koulutuksessa. NLP on menetelmä, joka tarjoaa työkaluja kommunikointiin, tavoitteiden saavuttamiseen ja ihmisten erilaisuuden ymmärtämiseen. Lisäksi NLP:stä saa työkaluja, joiden avulla voi tulla tietoiseksi omista ajattelumalleistaan ja uskomuksistaan. Reetan koulutus on ollut sydämellinen ja antoisa, mutta tammikuinen kerta oli jollain tapaa erilainen kuin aiemmat.

Aiemmat kerrat ovat nimittäin olleet minulle varsin helppoja: minun ei ole vaikeaa katsella omia varjojani tai työstää asioita, joissa tiedän olevan kehityksen varaa.  Mutta viime kerta oli vaikea. Olin hämmentynyt, hieman epävarma ja itkuinenkin. Ja samalla tiesin, että nyt oman pään sisällä aukeaa juttuja, joita tarkastella. Suuret asiat ja ajattelumallit muuttuivat, ja prosessin jälkeen olo onkin ollut jollain tapaa enemmän omanlainen – nyt omassa arjessa on tilaa hengittää ja olla juuri niin kuin itse haluaa. Se on erikoinen ja vaikeasti selitettävä tunne, josta haluaisin kirjoittaa blogiini enemmänkin. Ehkä yritän avata NLP-kokemustani täysin omassa postauksessa myöhemmin.

Innostuin kuitenkin viikonlopun aikana NLP:stä niin paljon, että ajatus kurssin loppumisesta tuntui jollain tapaa mahdottomalta. Tätähän minä haluan jatkaa! Tätähän minä haluan oppia lisää!

helsinki_avanto

Kävin avannossa – ja nautiskelin muutenkin

Rakas ystäväni totesi, ettei olisi selvinnyt Suomen talvesta ilman avantoa ja joogasalia. Itse en olisi varmaan selvinnyt ilman tanssitunteja ja avantoa – ja tietoa siitä, että Pihasali aukeaa taas pian. Minun tammikuuni parhaimmat hetket olivat varmasti niitä, kun Allas Sea Poolin saunan lauteilla pohdin ystäväni kanssa, mitä kaikkea sitä viikon sisällä onkaan ehtinyt tapahtua. Siellä hämärässä kaikki elämän käänteet, uudet jutut ja haasteet tuntuivat kaikki asettuvan uomiinsa. Koska ihan tosi – mikä voisi olla hurjempaa kuin uinti jääkylmässä vedessä?

No Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: