Joogafestarit 2018: Sydämellisiä tunteja ja villejä kevätkuoseja!
714
post-template-default,single,single-post,postid-714,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Joogafestarit 2018: Sydämellisiä tunteja & villejä kevätkuoseja

Joogafestarit 2018: Sydämellisiä tunteja & villejä kevätkuoseja

Joogafestival Helsinki järjestetään jälleen kerran Kaapelitehtaalla maaliskuun alussa 3.-4.3. Aiempien vuosien kokemuksella  suuntaan joogisille viikonloppufestareille löytämään uutta, oppimaan lisää, moikkaamaan tuttuja ja fiilistelemään tämän vuoden tapahtumaa. 

Helsingin hyvinvointitapahtumien ja -festareiden kirjo on viime vuosina kasvanut, ja tänäkin vuonna saadaan nauttia monenlaisista tapahtumista. Alkuvuoteen sijoittuvat joogafestarit vetävät tänäkin vuonna minut (ja monen muun!) kokeilemaan uusia joogamuotoja, kuuntelemaan luennoitsijoita, tutustumaan ayurvedaan ja muihin holistiseen hyvinvointiin liittyviin tietoihin. Toisinaan nuo valonsäteiden ja raakaruuan täyteiset festarit voivat olla myös ruuhkaisia ja silloin oma zen saattaa kadota hyvinkin helposti. Täyden Kaapelitehtaan voi ottaa hienona henkisenä harjoituksena – tai kohdata sen hienoisen suunnitelman avulla, jolloin tapahtumasta saa varmasti kaiken irti.

Siispä poimin hauskimmat, kiinnostavimmat ja parhaimmat huomioni tapahtumatarjonnasta, jotta en varmasti menettäisi mitään timanttista – nappaa näistä omat suosikkisi!

Mille tunneille suunnata?

Tuntitarjontaa festareilla on kahden päivän aikana valtavasti, ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin: kaipasitpa sitten rauhallisempaa harjoitusta tai jotain uutta, energisoivaa ja hauskaa, löytyy opettajia ja joogatyylejä joka lähtöön. Itse poimin ohjelmistosta juuri minua kiinnostavat tunnit. Oma harjoitukseni joogan parissa on aika lempeää, tutkivaa ja aaltoilevaa. Olen kuitenkin myös joogan maailmassa aika seikkailullinen tyyppi, ja harvoin kieltäydyn, kun kuulen erikoisista uutuustunneista – tunnustetaan nyt tässä, että Beyoncéjoogan missaaminen oli minulle kova pala.

Heartful Hatha Yoga – Lempeyden joogaa, lauantai klo 9:30, ohjaaja Kaisa Kärkkäinen

Kaisa Kärkkäinen ei ainoastaan ole sydämellinen ja lempeä joogaopettaja, vaan tänä vuonna hän on myös minun joogaopettajakoulutukseni vetäjä. En siis voisi aloittaa tätä suosittelulistaa millään muulla kuin Kaisan tuntinostolla: hänen tyylinsä nimittäin sai minut marssimaan hänen koulutukseensa. Lauantain voikin aloitella festareilla dynaamisen, mutta lempeän hathajoogan parissa. Parasta Kaisan tunneissa on se, miten asanaharjoitus, meditaatio ja hengitysharjoitukset nivoutuvat saumattomasti yhteen – ja tietysti Kaisan nauru. Et voi itse olla nauramatta, jos satut kuulemaan sen tunnin aikana.

IloiSeksi joogasta – lauantai klo 12:00, ohjaaja Kylli Kukk

No niin. Minä olen juuri niitä tyyppejä, jotka eivät ota asioita turhan vakavasti ja ilmoittautuvat saman tien tällä tavalla nimetylle tunnille. Kuvauksen mukaan luvassa on virtaavaa, sensuellia iloa ja säihkettä nostattava joogaharjoitus. Luin tämän kuvauksen vain teitä varten, sillä minua ei oikeastaan tarvinnut enempää vakuutella: Kyllin feminiini voima ja pilke käynnistävät viikonlopun ihan takuuvarmasti!

Naisten sydänpiiri – Lumoava nainen, lauantai klo 13:30, ohjaaja Meri Mort

Meri Mort on upea, kokenut joogaopettaja, joka aikoinaan esitteli minulle aivan uuden tavan joogata. Muistan, kuinka hänen opetuksessaan oivalsin jotain aivan uutta kehollisuudesta ja joogasta. Hänen vapauden jooga -tuntinsa pohjautuvat Scaravelli joogaan, mutta joogafestareilla hän pitää jotain aivan muuta; Naisten sydänpiirin. Meri on nimittäin hiljattain julkaissut Lumoava Nainen -kirjansa, missä hän käsittelee naiseuden ydintä. En ole vielä lukenut kirjaa, mutta uskallan epäillä joogafestareiden tarjoavan pienen kurkistuksen teoksen aihepiiriin. Jos et ole vielä Merin tunneilla tai workshopeissa käynyt, kannattaa rohkaistua ja astella osaksi tätä tuntia – Merin huumori ja läsnäolo tekevät sydänpiiristä varmasti myös hauskan ja avaavan kokemuksen!

Hidden Super Powers: Yin Yoga, sunnuntai klo 16:45, Jeff Lester

Joogafestareilla on tarjolla myös loistava kattaus ulkomaalaisia opettajia. Itse kaipasin loppuviikkoon rauhoittavaa yinjoogaa, ja aika sponttaanisti ilmoittauduinkin Jeff Lesterin Yin Yoga masterclassiin. Jos et ole aiemmin kokeillut yinjoogaa, saattaa rauhoittava ja palauttava harjoitus olla sopiva päätös viikonlopulle – etenkin, jos on luovinut ihmismassassa molempina päivinä. En ole aiemmin käynyt Jeff Lesterin tunneilla, mutta hän lupaa olla innostava opettaja, jonka kanssa pääsee syväluotaamaan omaa yinharjoitustaan monelle eri tasolla. Kiinnostavaa!

Anatomiaoppia ja villejä kevätkuoseja

Joogatuntien lisäksi festareilla on paljon mielenkiintoisia luentoja ja näytteilleasettajia tarjolla. Luennoista löytyy tietoa läsnäoloon, joogaan, anatomiaan ja hyvään elämään liittyen todella monesta eri näkökulmasta tarkasteltuna. Nostan tähän muutaman helmen, jotka itseäni ainakin kiinnostavat suuresti:

Asanoiden anatomia, sunnuntai klo 12:30, Jutta Aalto

Jos liikunta ja jooga kiinnostavat, ja haluat pureutua tarkemmin anatomiaan ja linjauksiin, on Jutta Aallon luento varmasti antoisa. Luennolla keskitytään muun muassa siihen, miten anatomiaopiskelusta voi tehdä osan omaa joogaharjoitustaan, ja kehittää siten itsetuntemustaan ja kehotietoisuuttaan. Jutta on kirjoittanut anatomiasta ja kehotietoisuudesta myös kirjan, joten luento antaa varmasti myös esimakua teoksen sisällöstä.

Vaikeat tunteet selkeyden lähteenä, sunnuntai klo 13:30, Leena Pennanen

MBSR-menetelmän Suomeen tuonut mindfulnesspioneeri Leena Pennanen tarjoaa varmasti tietotaidollaan ja läsnäolollaan. Minulla on ollut ilo haastatella Leenaa Liftedin blogiin mindfulnessista, ja lyhyen kohtaamisen aikana vakuutuin Leenan otteesta mindfulnessin harjoittamiseen ja elämään ylipäätään: hyvinvointihymistelyn ja ikuisen auringonpaisteen sijaan Leena tarkastelee elämää ja kaikkia tuntemuksia hyvin rehellisen linssin läpi – mikä on mielestäni ihanan tervettä ja tervetullutta. Luennolla kokenut ohjaaja antaa varmasti työkaluja siihen, miten itsekin voi löytää selkeyttä vaikeaan elämäntilanteeseen.

St. Malandra

Lisäksi festareilta löytyy varmasti tänäkin vuonna toinen toistaan ihanampia ja värikkäämpiä kojuja täynnä joogahousuja, raakakakkuja, teevalikoimia ja joogavälineitä. Itse vaalisin festarialennuksilla etenkin laadukkaita ruoka-aineita, ja tietty uudet St. Malandran joogapöksyt, joita merkin perustaja, Kristiina tuo festareille tänäkin vuonna. Malandralta löytyy myös muitakin vaatteita, kuin joogahousuja, joten suosittelisinkin suuntaamaan rekeille saman tien – villeimmät kuosit viedään varmaan käsistä!

Psst! Tapahtumassa luennoiva Leena Pennanen oli myös Liftedin Yksi hyvinvointi -podcastissa. Hänen jaksonsa läsnäolon tarpeesta ja merkityksestä voit lukea täältä. Leena oli haastateltavana niin aito ja läsnä, että hän sai minutkin innostumaan mindfulnessista. Hänen luentonsa sunnuntaina klo 13:30 on siis varmasti antoisa paketti!

Oletko sinä tulossa festareille? Minne tunneille ajattelit suunnata? Kerro minulle sinun vinkkisi, sillä etsin jatkuvasti uusia opettajia ja kokemuksia myös joogamaailman parissa! Jos et ole vielä hankkinut festarilippujasi, arvon niitä nyt Instagramissani. Voittajat selviävät maanantaina 19.2. ja ilmoitan heille henkilökohtaisesti! Suuntaa siis tililleni ja osallistu arvontaan!

No Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: