Magnesia Festival 2018 - Lue tuntisuositukset ja menovinkit!
1029
post-template-default,single,single-post,postid-1029,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Magnesia Festival 2018 – Tuntisuositukset ja menovinkit festareille!

Magnesia Festival 2018 – Tuntisuositukset ja menovinkit festareille!

Tämä on 23. kesäni, ja pohdin juuri asioita, jotka tiedän varmaksi. No, niitä on hyvin vähän. Yhden asian olen kuitenkin elämäni aikani huomannut: synttärikuukauteni sattuu olemaan myös Suomen paras festarikuukausi, sillä heti elokuun alussa järjestetään sekä Flow Festival että Magnesia Festival.*  Magnesia Festivalia on nimitetty viime vuosina kesän maagisimmaksi festariksi – ja syystäkin.

Magnesia Festival on viikonloppufestari, joka järjestetään Helsingin edustalla Lonnan saarella. Joka vuosi tapahtuma kokoaa yhteen monipuolisen kattauksen erilaisia hyvinvointiworkshopeja ja -tunteja. Ei siis ihme, että olen edeltävinäkin vuosina hypännyt lauttaan ja suunnannut viikonlopuksi oppimaan uutta, tanssimaan ja kohtaamaan uusia ihmisiä.

Ajattelin koota blogiini parhaimmat vinkit ja suositukset Magnesian mittavasta tarjonnasta. Koska voin suositella ainoastaan asioita, joita itse olen kokenut ja joista itse aidosti pidän, bongailin listalta erilaisia tunteja ja opettajia, joiden oppiin olen aiemminkin päässyt. Sydämessäni minun olisi tehnyt mieli listata kaikki, sillä tarjonta tänä vuonna on niin upean kattava, mutta ajattelin napakasta listauksesta olevan enemmän hyötyä teille lukijoille.

Tässä siis vuoden 2018  Magnesia Festivalin oma henkilökohtainen TOP 5 ja muutama lisävinkki! Jos näille workshopeille ja tunneille menet, lupaan monipuolisesti erilaista liikettä, kokemuksia, kohtaamisia ja oivaltamisia. Okei, pidemmittä puheitta, mennään asiaan:

 

Meri Mort | Shaman Trance Dance la 19:30-20:30
Viime vuonna päätin Magnesiaviikonloppuni siihen, että tanssin Meri Mortin Ecstatic Dance -workshopissa kymmenien (oliko meitä yli sata vai kymmeniä, en tiedä?) muiden kanssa, ja tuo ilta on yksi rakkaimpia muistoja viime kesältä. Se tanssin, heittäytymisen, hien ja vapautumisen määrä, mikä tilassa vallitsi! Huh! Minulla ei oikein ole sanoja kuvailla sitä kokemusta ja tilaa, jonka Meri meille loi, joten suosittelen kokemaan sen itse. Nimensä mukaisesti viime vuoden workshop oli ekstaattinen – tänä vuonna nimen perusteella on odotettavissa jotain transsin kaltaista sisäistä työskentelyä. Joka tapauksessa, tätä tuntia odotan valtavasti.

 

LanaPrana | Pranayamasta tasapainoa ja elinvoimaa la 10:30-12:00
Lana Lavanina on ayurveda-konsultti, pranayama- ja joogaopettaja, joka pitää pranayama-workshopin lisäksi luennon ayurvedasta – suositus myös sille! Itse kiinnostuin kuitenkin pranayama- eli hengitysharjoitussessiosta, joka on sopivasti lauantaiaamuna. Lana on mielettömän asiantunteva ja etenkin hauska ohjaaja, joka innosti minut oppimaan lisää pranayamasta.

Lisäksi hengitysharjoitukset luovat sopivasti tasapainoa viikonloppuun, joka voi helposti mennä korkeilla energioilla ja kierroksilla eteenpäin. Hengitysharjoitukset energisoivat, mutta eri tavalla: lataat kehosi täyteen happea ja olet enemmän läsnä. Toisin sanoen aamun workshopin jälkeen voit nauttia täydemmin myös muista tunneista ja kohtaamisista, joita lauantaipäivän aikana eteen tulee!

 

Lifted | Kehonpainoharjoittelu pe 13:30-14:30
Jos tuntuu, että Magnesia on menossa täysin yläpilvessä leijailuksi, hengittelyksi ja energiaksi, varaa hetki Liftedille perjantaistasi. Tämä suositus on tietenkin täysin puolueellinen, olenhan nimittänyt itseni Liftedin viralliseksi hype girliksi, mutta kuuntele minua silti: Liftedin kehonpainotreenit tarjoavat varmasti liikkeitä, jotka haastavat kehoasi aivan uudella tapaa – ja kaiken lisäksi treenatessa on hauskaa.

Lisäksi Liftedin treenien taustalla on DJ Upin setti, joka virittelee treenaajat viikonlopun fiiliksiin. Mene siis treenaamaan Jukan kanssa, samalla saat treenin aikana esimakua Liftedin verkkovalmennusten tutuimmista treeniliikkeistä.

 

Kaisa Kärkkäinen | Changing the chemistry – Katonah yoga inspired practice su 14:00-15:30
Jos kaipaat jotain uutta joogaharjoitukseesi, suosittelen sydämellisen Kaisan sunnuntaituntia. Luvassa on joogaharjoitus, jossa on varmasti uusia elementtejä! Olen kokeillut Katonah Yoga -harjoitusta vain kerran, ja jäin janoamaan lisää: niin hämmentynyt ja innostunut nimittäin olin pelkästään jo ensimmäisen kerran jälkeen. Mielestäni nuo ovat ehkä kaksi parasta tunnetta, joita mikä tahansa liikeharjoitus voi tarjota keholle ja mielelle. Uudet liikeradat ja into herättävät uteliaisuuden ja tarjoavat taas jotain uutta informaatiota kehosta, jota et aiemmin ollut huomioinut.

Kaisa on kokenut opettaja, jonka tunnit ovat lempeyden ja sydämellisyyden lisäksi hauskoja ja maanläheisiä – suosittelen!

 

Kylli Kukk | ZenSuelli jooga su 12:15-13:45
Kylli on kokenut joogaopettaja ja helsinkiläisen joogakoulu Shantin omistaja. ZenSuelli joogan nimi sinänsä kertoo tunnista jo jotain, ja kuvaus lupaakin lempeästi vahvistavaa ja notkistavaa liikettä sekä iloa. Kävin Kyllin tunnilla helmikuun Jooga festivaleilla, ja voin kertoa, että se oli vähintäänkin elämys. Nauraa räkätin, nautiskelin ja olin jälleen kerran hämmentynyt. Ihailin Kylliä myös vähän. Okei, no en vähän, vaan aika paljon. Hänen tapansa ohjata oli mieletön, ja uskon, että Magnesia-kävijät pääsevät myös nauttimaan hänen tavastaan pitää tilaa joogaajille. Olitpa sitten joogannut vuosikymmeniä tai et ollut koskaan mihinkään asanaan taipunut, niin suosittelen Kyllin tuntia! Sinne vaan!

Magnesia Festival 2018 – Nämä kiinnostaisivat:

Suositusten lisäksi ajattelin listata muutaman vinkin, jotka kiinnostavat minua valtavasti. Näitä kolmea en ole koskaan kokenut, mutta ehkäpä tämän vuoden Magnesia antaa siihen minulle vihdoin mahdollisuuden?

Jani Toivonen | Sound Healing – Äänihoitokonsertti, pe 20:30-22:00 & su 20:30-22:00
Jani Toivonen on parantaja ja äänitaiteilija, joka pitää festariviikonlopun aikana äänihoitokonsertteja. Olen koko alkuvuoden yrittänyt löytää sopivaa aikaa sille, että pääsisin Janin äänihoitokonserttiin – tyyppi on nimittäin niin mielettömän valoisa ja osaava kaveri, että uskon hänen Sound Healing -sessioiden olevan myös aivan omalla tasollaan!

Magnesiassa Janilla on kaksi Sound Healing -sessiota, ja jos et ole koskaan kokeillut äänihoitoja, suosittelen! Omat kokemukset muiden ohjaajien äänihoidoista ovat olleet todella rentouttavia ja puhdistavia. Janin sessiot on sijoitettu sopivasti ilta-aikaan, sillä äänihoito rentouttaa syvästi. Festarikävijät voivat siis käydä äänihoitokonsertissa nollaamassa päivän, rentoutua täysin ja matkata lautalla kotiin uusien värähtelyjen kanssa.

 

Teemu Syrjälä | Miesten työpaja 12:00-14:00
Naisten piirit ovat varmasti monelle tuttuja kokemuksia, mutta entäpä miesten piirit sitten? Teemu Syrjälä on tutkinut kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja työssään hän auttaa kokoamaan yhteen kehon, mielen, seksuaalisuuden ja sielun yhteyden. Magnesia Festivaleilla hän pitää oman luennon lisäksi miesten työpajan, joka kuulostaa upealta! Jos olisin mies, menisin.

Luvassa on veljellinen sessio, jossa on jakamista, olemista ja tukemista. Mielestäni juuri tällaisia työpajoja, tiloja ja hetkiä maailmaan tarvittaisiin lisää. Joten kiitos Teemu.

 

Noora Shingler | Yrittäjyys ja menestys: Uskalla kasvattaa omaa bisnestäsi pe 12:45-13:45
Noora Shingler on helsinkiläinen toimittaja ja tuottaja, joka tekee… noh, Noora tekee paljon! Hän on kemikaalicocktail -sivuston päätoimittaja, hän tuottaa villiruokanettisarjaa, tuottaa ja toimittaa Ruokakupla-podcastia, hänellä on kosmetiikka-nimikkotuoteperhe, joka on tehty Mádaran kanssa, hän on julkaissut kirjan, ja moni muu projekti tästä listasta jää varmasti uupumaan… Nooran työnkuva näyttää minun tulevaisuuden unelmalta.

Uskon myös, että Nooran luento innostaa myös monia muita ammatinharjoittajia kasvattamaan omaa bisnestään, ajattelemaan laatikon ulkopuolelta ja toimimaan. Siistiä, että Magnesia tarjoaa myös tällaista sisältöä kävijöilleen!

Tutustu Magnesia Festivalin sisältöön tapahtuman nettisivuilta – ja varaa lippusi! Olisi harmi, jos jäisit Kauppatorille nököttämään etkä pääsisi Lonnan lauttaan itse pääpäivinä. Nähdään saarella elokuussa!

*Postaus tuotettu yhteistyössä Magnesia Festivalin kanssa.

No Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: