OI ELOKUU, OI JOOGA - Tiina Svensk - Media | Jooga
144
post-template-default,single,single-post,postid-144,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

OI ELOKUU, OI JOOGA

magnesia festival

OI ELOKUU, OI JOOGA

Oi elokuu! Kun kesä kääntyy elokuuksi, alkaa vuoden parhain aika. Yöt ovat pimeitä, päivät auringon paahtamia (ainakin yleensä) ja kaupunki täyttyy tapahtumista. Elokuun pimenevissä illoissa on taikaa, ja tietenkin leijonan merkin alla syntynyt nauttii kuukaudestaan täysin rinnoin.

Tämä viikonloppu oli myös kesän ensimmäinen vapaa viikonloppuni, joten suunnistin sitä kohti innokkain ja avoimin mielin. Sukelsin pitkästä aikaa kaivattuun flow-tilaan, missä annan kaiken vain tapahtua itsestään, omalla painollaan. Ei sovittuja menoja tai tapaamisia, ei aikatauluja ja kellon kyttäämistä.

Ja mikäpä olisi parempi paikka antaa tuon flown alkaa jälleen virrata vapaasti kuin Magnesia Festival.

 

magnesia festival

Magnesia festival

Magnesia festival

Värikkäitä joogahousuja, tuttuja, uusia tuttavuuksia, ystäviä, naurua, ihania ruokatarjoiluja, raikasta meri-ilmaa, rankkasadetta, auringonpaistetta, hyvää musiikkia, ecstatic dancea, kehonpainotreenejä safarimeiningillä, hyviä puheenvuoroja ja afrorumpujen rytmiä – olin elementissäni.

Tai, no varsinaisesti sadepäivä ei tarjonnut tälle leijonalle ominta elementtiään, mutta kyllä lämpökin saatiin pintaan liikkeellä ja viimeistään Meri Mortin ohjaamassa ecstatic dance -illassa, jolle haluan antaa erityisen shoutoutin, viidakkohuudon, karjaisun, miksikä-sitä-nyt-haluaakaan-kutsua-äännähdyksen. En muista, milloin viimeksi olisin tanssinut niin paljon ja iloinnut liikkeestä niin paljon. Kun unohtaa täysin opitut tavat liikkua, avartaa itselleen jotain täysin uutta. Perjantain sheikkaus, ravistelu, hyppiminen ja liike tuntuu kehossa vieläkin, ja vain hyvällä tapaa!

Jotta en nyt maalailisi liian romanttista kuvaa tästä päivästä, muistuttaisin millaisessa säässä Lonna saarelle lähdettiin matkaamaan – sää oli jo niin huono, että nauratti:

Magnesia festival

Jos perjantaina tossut kasteli rankkasade, niin lauantaina paita tuli märäksi puhtaasta hiestä. Kun minulla nyt oli käytettävänä koko viikonloppu, suuntasin tietenkin uuden joogastudion, Yoga Basen, avajaisiin Vallilaan. Sympaattinen pieni joogastudio on piilossa Mäkelänkadun varrella. Rap vei dynaamista flowharjoitusta eteenpäin ja paikassa oli ihanan boheemi tunnelma. Perjantain tamppaamisen jälkeen voimakas harjoitus tuntui vievän viimeisetkin tanssimehut mennessään, mutta ei, ehei.

Ei tämä flow-viikonloppu vielä tässä ollut.

Nimittäin kun aikaa on, niin minähän nautin koko ajan edestä. Sunnuntaina kiskaisin viimeiset puhtaat joogahousut jalkaani ja suuntasin Matti Pääahon Lantio auki -workshopiin. Kyllä. Jos tapaat viikonlopun jooga-tanssi-glitterhulinoiden aikana opettajan, jonka tunnin nimi on Hips don’t lie, niin onhan hänen oppien pariin vain päästävä, ja mieluiten mahdollisimman pian.

Ja oi jooga! Tuo nelituntinen palautti minut takaisin matolleni ja avarsi omaa joogaharjoitustani aivan uudella tapaa. Opetus oli tarkkaa, voimakasta ja lempeää. Päivän jälkeen kävelin kotiin sellaisen lantion kanssa, jolla olisikin voinut tanssia Hips don’t lien tahtiin yhtä sulavasti kuin Shakira itse – siltä se ainakin tuntuu. Oi jooga! Olin kaivannut elämääni jo pidemmän aikaa opetusta, missä anatomiaa käydään tarkasti läpi, ja Matin osaaminen oli omaa luokkaansa. Jos satut elämään Oulun suunnalla, voin suositella Matin tunteja suurin ja avoimin sydämin – ja keinuvin lantein totta kai.

Oi elokuu, olet vasta alussa ja olen jo nyt rakastunut sinuun. Tästä flow-viikonlopusta onkin hyvä jatkaa kohti sitä todellista Flow-viikonloppua, joka on jo aivan kulman takana. Ennen Flow festarin musiikin, muodin ja taiteen ilotulitusta aion kuitenkin hengitellä ja rauhoittua joogamatollani parin hassun arkipäivän ajan.

Oletko koskaan kokeillut flow-päivien viettämistä?

Idean sain Liftedin valmennuksista, ja nykyisin pyrin sovittamaan elämääni tasaisin väliajoin päiviä, joille en suunnittele mitään ja annan kaiken vain tapahtua. Flow-päivän idea on antaa sinulle vapaus tehdä juuri niitä juttuja, mitä sillä hetkellä eniten tarvitset. Tämä voi kuulostaa monelle itsestäänselvältä vapaapäivän viettotavalta, mutta monille flow-päivät ovat vapauttavia ja tarpeellisia hetkiä, jolloin saa hengähtää. Tai vaikka tanssia, jos siltä tuntuu. Tai katsoa Netflixistä omaa suosikkisarjaa. Mitä tahansa, mikä rikkoo arjen rutiinin ihan totaalisesti.

Joskus mitään ihmeellistä ei tapahdu, toisinaan seikkailet joogamattoinesi halki kaupungin glitterit poskilla. Ja se on aina hyvä juuri niin.

Maagista elokuuta,

Tiina Svensk

 

 

 

Linkkejä:

Magnesia Festival
Meri Mort
Ecstatic Dance
Yoga Base
Matti Pääaho – Joogastudio Oulu

 

No Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: